Sokkelfliser - Alle spørgsmål & svar

Her finder du svar på de mest typiske spørgsmål vi får omkring sokkelfliser. 


Sokkelfliser monteres ved bunden af væggen mod gulvfladen - primært for at beskytte væggen mod stød fra støvsugeren og for at forhindre at der kommer snavs på væggen, når gulvet vaskes. 

Skal man vælge sokkelfliser?
Det er der meget forskellige holdninger til. Nogle finder dem æstetisk tiltalende, mens andre ser dem mere som et nødvendigt onde - det handler både om det praktiske og det æstetiske. Typisk anvendes sokkelfliser primært i vådrum som badeværelser, mens de sjældnere ses i opholdsrum som stuer og køkkener, hvor fodlister af træ er mere almindelige. 

Hvad kan man vælge udover sokkelfliser? 
I dag findes der kvalitetsmaling, der er meget slidstærkt og nemt at rengøre. Derfor vælger mange at male helt ned til gulvet og afslutte med en elastisk fuge, hvilket mange synes giver et smukkere og mere elegant udtryk. 

Hvad med størrelsen?
Hvad angår størrelsen på sokkelfliser, er der mange forskellige meninger. Generelt vil en lavere sokkelflise bidrage til et mere elegant resultat. Vores anbefaling er, at sokkelflisen rent praktisk ikke bør være lavere end 3 cm. Der findes dog ingen specifikke regler om højden på sokkelflisen. Det er igen et spørgsmål om det visuelle ønske og den praktik, der ønskes i det konkrete projekt. 

Produceres der sokkelfliser til alle typer fliser?
Nej, af flere årsager, herunder ønsket om forskellige størrelser og højder. Det er simpelthen uoverkommeligt at producere eller at have på lager i alle varianter. Hos Dansk Flise Lager ApS lagerføres sokkelfliser ikke. 

Vi anbefaler at bestille ekstra gulvfliser, som kan skæres til sokkelfliser. Dette er både en billigere løsning og sikrer den ønskede højde til det specifikke projekt. Ved den traditionelle metode, hvor sokkelflisen monteres udenpå væggen, er det let at opnå en pæn afslutning mellem væg og sokkelflise. Når mureren fuger fliserne, inkluderes også toppen af sokkelflisen. Maleren afslutter arbejdet ved at male ud til den øverste kant af sokkelflisen, hvilket giver en pæn afslutning og lettere rengøring.