Fordelen med keramiske udendørs fliser

Udendørs keramiske fliserI Danmark elsker vi vores haver, og ikke mindst alle de skønne oplevelser havens miljø giver os. Måske helt alene med en god bog under æbletræet. Måske med optænding af grill eller stenovn, et par gode bøffer og et godt glas rødvin. Haven giver os muligheder for at danne det miljø, hvor vi hver især føler os bedst tilpas. Ofte er terrassen samlingspunktet i haven. Det er ofte her vi slikker sol, hygger, tager de gode snakke og udvikler hinanden. Gerne i kombination med lidt godt til ganen.


Netop derfor er terrassen vigtig, når haven skal designes. Placeringen er vigtig i forhold til husets faciliteter. I særdeleshed køkkenet. Det skal være nemt og ubesværet at bringe de lækre sager fra køkkenet ud på terrassen. Den vigtigste faktor er dog placeringen i forholdet til solen. Hvem ønsker at sidde på en mørk terrasse i skygge. Terrassen skal placeres så sydvendt som muligt, således det er muligt at nyde solens stråler hele dagen. 

Ulemper ved terrasser med træ eller beton

I Danmark opbygger vi oftest terrasser af betonfliser, træplanker eller keramik fliser. Betonfliser er oftest den billigste mulighed, hvis man vælger helt traditionelle løsninger. Betonfliser er forholdsvis åbne i overfladen, og er modtagelige i forhold til alger, fedt, væsker osv. Alt efter det miljø betonfliserne befinder sig i, kan der være udfordringer i forhold til renholdelse. Bruges der højtryks rengøring, vil det oftest resultere i en svagere overfladestruktur, som efterfølgende gør det endnu vanskeligere at renholde / rengøre.

Terrasser opbygget af træ kan også være en god løsning. Der findes et utal af træsorter som anbefales til terrasser. De fleste er brugbare. De færreste er smukke over tid. Træ er et naturmateriale, og træ arbejder alt efter årstid. De fleste som har en træ terrasse, kan nikke genkendende til brædder der vipper, brædder der løsner sig, eller samlinger som afviger væsentlig fra montagetidspunktet. Til gengæld er komforten på en træ terrasse høj. Her er ingen sand fra fuger, og træet virker blød og behagelig at befinde sig på, og tørrer ofte hurtigt op efter regnvejr. Opbygning af træ terrasse er oftest en ret bekostelig affære.

Udendørs fliser til terrasse

Derfor anbefaler vi fliser til udendørs brug

Udendørs keramiske fliser har en række fordele fremfor betonfliser. Overfladen er ikke modtagelig for fedt, kemikalier og væsker, og der er ingen afmatning på farver og udtryk. Keramik fliser kan leveres i helt traditionelle og minimalistiske betonfarver, til mere farverige fliser med en dejlig glød som passer perfekt til et smukt havemiljø.

Tykkelsen er kun 20 mm. hvilket modsvarer brudstyrken på en 50 mm betonflise. Det betyder mindre vægt, og er dermed en stor hjælp i monteringsøjemed. Den forventede levetid for keramik fliser fra Dansk Flise Lager er typisk mere end 25 år.

Keramik fliser kræver kort sagt nærmest ingen vedligeholdelse. Som alle andre materialer, kan der også på keramik fliser ske algedannelser. Især hvis haven er beplantet med mange buske og træer, og fliserne samtidig ligger i skygge, kan dette give anledning til algedannelser. Dog er belægninger meget nemme at fjerne. Overfladen på keramikfliser er helt lukkede, hvorfor der ikke kan ske nogen form for nedtrængning af fedt, væsker eller alger.

Ofte er en spand sæbevand rigelig. Alternativt kan en højtryksrenser være en god løsning. Overfladen bliver ikke porøs, eller på anden måde ødelagt ved at bruge højtryks rengøring.

Udendørs fliser til terrasse

Montering af udendørs fliser

Keramik fliser kan monteres på såkaldte justerbare fødder, eller blot monteres på sand. Helt som almindelige betonfliser. Opbygningen af underlaget er også den samme. Fordelen ved at montere på ”fødder” ér, at man kan opnå en helt lige overflade uden fald. Selve vandafledningen foregår under fliserne. Fliserne vil altid fremstå uden pytter, og tørrer hurtigt op. Se en mere detaljeret guide om udendørs keramiske fliser lige her. 

Husk dog venligst at keramik fliser tåler ikke at støde mod hinanden, da der i så fald vil ske afslag på kanterne. Derfor skal udendørs keramik fliser altid monteres med plastik afstandsstykker. Hos Dansk Flise Lager lagerfører vi i såvel T stykker samt kryds. 

Keramik fliser har en vægt på ca. 1/3 af almindelige betonfliser. Netop den reducerede vægt er også værdsat i montagen.

Lad dig endelig inspirere i ét af vores showrooms i Vejle, Aalborg, Esbjerg, Køge eller Odense.

Billederne er fra et færdiggjort projekt i Jylland, fliserne som er brugt er Downtown Grey i 60x60 CM.